Alcohol & Zwangerschap

Hieronder vindt u een overzicht met gerelateerde websites met betrekking tot de zwangerschap.

Als u nog andere leuke of interessante links weet, laat het ons dat weten door een mail te sturen naar STAP.

Baby op komst is een website die informatie geeft over alles wat te maken heeft met het zwanger worden en het zwanger zijn. De website wordt vormgegeven door verloskundigen, een consultatiebureauarts en een lactatiekundige.

Brabbels is een website over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby!

Ouders online is een informatieve site voor ouders (of toekomstige ouders) van baby's tot pubers.

http://zwangerschapsloket.nl. Dat is een website die no-nonsense informatie biedt over allerlei facetten rondom het zwanger worden, de zwangerschap, je baby en het ouderschap. Kortom alle onderwerpen voor (aankomende) ouders.

Sinds kort bestaat de website oudersenzo.nl. Oudersenzo.nl geeft serieuze en uitgebreide informatie over jong ouderschap, van het prille begin tot de puberteit.

Heb je een vraag over de zwangerschap? Stel hem op zwangerenvragen.nl, een vraag en antwoorden platform voor mensen met een kinderwens, zwangeren en ouders (to-be). Tevens kun je ook je kennis delen door antwoord geven op de vragen van anderen.

De FAS stichting geeft informatie over kinderen die geboren zijn met het FAS syndroom. Dit syndroom omvat mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol.

Roken tijdens de zwangerschap en blootstelling van baby's aan omgevingstabaksrook heeft negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van het kind. Wilt u meer weten over roken en zwanger worden, ga dan naar www.trimbos.nl. Wilt u weten wat uw zorgverzekeraar vergoed als u wilt stoppen met roken, ga dan naar zorgwijzer.nl.

Nu stoppen met drinken? Minder drinken? Op deze site vindt u verschillende opties, die allemaal gratis zijn.