Alcohol & Zwangerschap

Hieronder vindt u een overzicht met gerelateerde websites met betrekking tot het zwanger willen worden.

Als u nog andere leuke of interessante links weet, laat het ons dat weten door een mail te sturen naar STAP.

Als u zwanger wilt worden is het handig dat u weet wanneer uw meest vruchtbare periode is. Op deze manier kunt u uw zwangerschapskansen vergroten. Om uw vruchtbare periode te achterhalen, kunt u eenvoudig op internet uw ovulatie berekenen. De ovulatie wordt ook wel de eisprong genoemd en is het moment waarop een rijpe eicel de eierstok verlaat om bevrucht te worden.

Erfelijkheid . Deze site geeft informatie over erfelijke ziekten en aandoeningen, waar u rekening mee kunt houden voordat u zwanger wordt.

Het Erfocentrum is het nationale kennis- en voorlichtingscentrum erfelijkheid. Het centrum geeft informatie aan vrouwen die zwanger willen worden, Zwangerstraks maar ook aan vrouwen die zwanger zijn Zwangernu.
Op Zwangerwijzer kunt u een test doen om te bepalen of er misschien een risico is voor moeder en kind. U kunt u daarmee goed voorbereiden op de zwangerschap.

De Gezondheidsraad heeft een advies uitgebracht, op basis van wetenschappelijk onderzoek, over de risico's van alcoholgebruik bij conceptie, zwangerschap en borstvoeding.

Care for Women biedt deskundig advies aan van gespecialiseerde verpleegkundigen over alle aspecten van het zwanger worden en het zwanger zijn. Zij zijn gespecialiseerd in hormonale problemen. Meer informatie is hier te vinden.

Nu stoppen met drinken? Minder drinken? Er zijn diverse online behandelprogramma's beschikbaar. Een overzicht is hier te vinden. Ook kunt u uw wensen eens bespreken met uw huisarts.

Als zwanger worden niet lukt, ga dan naar Freya, vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Voor meer informatie over alcohol en zwangerschap kunt u ook terecht bij www.strakszwangerworden.nl. Deze website is van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met beroepsorganisaties.