Alcohol & Zwangerschap

Hieronder vindt u een overzicht met gerelateerde websites met betrekking tot alcohol en zwangerschap.

Als u nog andere leuke of interessante links weet, laat het ons dat weten door een mail te sturen naar STAP.

De FAS stichting geeft informatie over kinderen die geboren zijn met het FAS syndroom. Dit syndroom omvat mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol.

Het Erfocentrum is het nationale kennis- en voorlichtingscentrum erfelijkheid. Het centrum geeft informatie aan zwangere vrouwen Zwangernu, maar ook aan vrouwen die zwanger willen worden Zwangerstraks en Zwangerwijzer .

De Gezondheidsraad heeft een advies uitgebracht, op basis van wetenschappelijk onderzoek, over de risico's van alcoholgebruik bij conceptie, zwangerschap en borstvoeding.

De website van de KNOV is van de beroepsvereniging van verloskundigen.

Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen Deze site geeft allerlei informatie over borstvoeding geven en ook zijn op deze site lactatiekundigen bij u in de buurt te vinden.

De Zorgwijzer heeft een uitgebreid kennisdossier samengesteld over borstvoeding.
Dit dossier is te raadplegen op: www.zorgwijzer.nl.

Borstvoedingsorganisatie LLL Nederlandse afdeling van de La Leche League International en geven informatie en ondersteuning aan vrouwen die borstvoeding aan hun kind willen geven. Heeft ook een borstvoedingsforum, waarin vragen beantwoord worden door deskundigen.